Selv om Bianca i Mandal har overtatt eierskapet i Flom Kjetting, betyr det ingenting for driften.

– Den skjøter vi som før, sier Ingunn L. Flom, tobarnsmoren som er bosatt i Kragerø og er selskapets øverste leder.

 

Norges største

I dag regnes Flom Kjetting for et av de største lagerførende leverandører på hjulkjetting i landet. På gode vintere omsetter selskapet totalt for over 60 millioner kroner.

Og med god vinter i kjettingbransjen, menes både sludd, holke og mye asfalt. Det er nemlig da kjetting slites mest.

Flom Kjetting – som i dag har 11 ansatte – hevder de har Norges beste utvalg av hjulkjetting, lastesikring og løfteutstyr. Det siste året har den norske kjetting-leverandøren også utviklet flere digitale tjenester for salg og veiledning.

For at kundene til Flom Kjetting skal velge riktig kjetting, har selskapet konstruert sin egen kjetting-guide, som man finner på selskapets nye nettbutikk.

– Guiden fungerer som en motor for å hjelpe kundene med å velge riktig kjetting. Det holder ikke alltid bare å kjenne til dimensjonene, da det er mange ulike typer til forskjellig bruk. Det får man kjennskap til gjennom guiden vår, sier daglig leder Ingunn L. Flom.

Den nye løsningen er utviklet sammen med forhandlerne slik at de er med i prosessen hele veien.

 

Egen merkevare

Selskapet har over flere år utviklet den velkjente Blåmann kjettingen til lastebil. Blåmann har etter hvert blitt et kjent begrep i transportbransjen.

– Blåmann-kjettingene er utviklet og designet av oss i Flom Kjetting, og ble inntil 2019 produsert av et selskap i Østerrike, men produseres nå på kjettingfabrikk i Mandal.

Flom Kjetting har over en tid jobbet med å utvikle en ny universal-kjetting for traktorer, og denne sesongen lanseres Blåmann U-Brodd.

– Kjettingen er utviklet og gjennomtestet, og vi er stolte av å ha utviklet det vi mener er den sterkeste U-Brodd-kjettingen i markedet, sier Flom.

Blåmann U-Brodd er en seks millimeter lettkjetting – skreddersydd til dekkets dimensjon. Den har seks millimeter firkantkjetting med påsveisede U-brodder i bane og vridd kjetting i sidestroppene, som betyr at den er skånsom mot dekket. Kjettingen har gått igjennom den særegne Blåmann-herding prosessen, noe som gjør kjettingen ekstra robust og slitesterk. Blåmann U-Brodd kommer med en avtagbar seksjon som enkelt tas av dersom dekkdimensjonen tilsier det. Montering gjøres enkelt uten kapping og vanskelige operasjoner med mye redskap. Blåmann Express-koblinger kobler kjettingen raskt og enkelt sammen i banen uten bruk av stiftkoblinger.


Blåmann U-Brodd regnes spesielt som ideell for brøyting. Den aggressive U-brodden gir et svært godt grep på is, snø og søle.

Blåmann U-Brodd er det siste tilskuddet Blåmann-serien for landbruk, som består av piggkjetting i sju og ni millimeter, og lettkjetting med gripe-elementer i fem og sju millimeter.

– Vi er stolte av å kunne tilby kortreiste produkter som er produsert på fornybar norsk energi til det norske markedet. For oss er det også viktig å kunne avgi så lite CO2-avtrykk som mulig, og ved å unngå lange transportetapper fra fjernere strøk bidrar dette til å spare miljøet.

Flom Kjetting har også utviklet en helt ny kjetting for tungtrekkere i samarbeid med Thord Paulsen og Eidsfjord Bilberging.

– Blåmann Berging er en skikkelig råtass av en kjetting som er spesialutviklet for de store bergingsbilene, men også for biler med ekstra tung last. Den selges snart på markedet, forteller Ingunn L. Flom.

Hun påpeker samtidig at Blåmann-produktene følger trenden i bransjen de siste 20 årene, som tilsier at kjettingbransjen også utvikler seg i retning av lettere kjetting og mer brukervennlige produkter.

 

Flere virksomheter

I tillegg til hjulkjetting, er selskapet stor leverandør av lastesikring og løfteutstyr.

Selskapet er godkjent av Norsk Sertifisering som “Sakkyndig Virksomhet” med kompetansenivå S1.

– Vi har kontrollører som kan utføre inspeksjon og kontroll av løfteredskaper. Vi tar oss også av vedlikehold og eventuell reparasjon av løfteredskaper, traverskraner og bilmonterte kraner, presiserer Ingunn L. Flom.